Sunday, May 29, 2016

Pasta jajkowo - przecierowa

Czas: 20min
Liczba: ok. 700g


Skład:
- 6 jajek
- 150g miękkiego masła
- 1-2 cebule
- 2 tsp. przecieru
- 1 tsp. musztardy
- pieprz
- sól

1. Jajka gotujemy na twardo: jajka zalewamy ciepłą wodą z kranu, dosypujemy trochę soli i gotujemy. Gdy woda zaczyna wrzeć, skręcamy na najmniejszy gaz i gotujemy ok. 3min, następnie wył. gaz i po 1min wylewamy wodę, zalewamy zimną wodą i obieramy. Żółtka i białka oddzielamy od siebie.
2. Cebule obieramy i kroimy na małe kawałki. Solimy i ostawiamy na bok.
3. Masło miksujemy, dodajemy przyprawy, żółtka, przecier i musztardę. Wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy cebulę i miksujemy.
4. Białka kroimy na jak najmniejsze kawałki i dodajemy do pasty. Wszystkie mieszamy. Trzymać w lodówce.

















No comments:

Post a Comment