Porcje: 5 quesadillas
Skład:
10 placków torilla
1 paczka szpinaku w liściach (może być mrożony)
1 paczka sera feta bądź podobnego
starty ser żółty
3 ząbki czosnku
Przepis:
1. Dusić szpinak wraz z rozgniecionym czosnkiem przez ok.2 min. Zdjąć patelnie z gazu.
2. Rozdrobnić widelcem fetę, bądź pociąć na kawałki.
3. Zmieszać szpinak z fetą i doprawić do smaku.
4. Na rozgrzaną patelnie wrzucić 1 placek toritilli, posypać serem żółtym. Poczekać aż zacznie się roztapiać.
5. Posmarować tortille szpinakiem, na górę dosypać ser zółty i przykryć drugim plackiem tortilli. Obrócić placek na drugą stronę tak, aby ser z drugiej strony też się roztopił.
6. Zdjąć quesadillać i podzielić na 6 równych kawałków.
No comments:
Post a Comment